Met welke oliën mixt wierookolie goed?

Etherische wierookolie kan worden gemengd met verschillende andere etherische oliën en mengsels van etherische oliën. Wierookolie heeft naast een rustgevend en ontstressend effect verschillende andere positieve effecten, zowel lichamelijk als voor de hersenen. De oliën waarmee u wierookolie mengt bepalen deels de effecten van de wierookolie, en hiermee kunt u bijvoorbeeld het rustgevende effect van wierookolie versterken, of er er juist een hersen-aanscherpende werking aan geven.

Over het algemeen kunnen bepaalde geurcategorieen goed met elkaar overweg. De geurcategorieën zijn de volgende:

Verder zijn er nog (huid)verzorgende draagoliën die geen specifieke sterke geur hebben. Voorbeelden hiervan zijn rozenbottelolie en marulaolie.

Het 'probleem' met wierookolie is dat de geur van wierook vrij gecompliceerd is, en niet specifiek in 1 duidelijke categorie valt. Categorieën waarin wierookolie wel wordt ingedeeld zijn: aardegeuren, plantaardige geuren, houtgeuren en soms ook in harsachtige geuren.

De indeling hier aanhouden is dan ook niet zo nuttig, vanwege de grote hoeveelheid categorieën waarin wierookolie kan vallen.

Specifieke oliën waarmee wierookolie goed samengaat zijn: citroenolie, limoenolie, neroli-olie, sinaasappelolie, cederolie, cypresolie, lavendelolie, geraniumolie, rozenolie, sandelhoutolie, ylang ylang olie, salieolie.

Voor een extra rustgevend effect raden wij de combinatie met lavendelolie aan. Voor een meer aanscherpend effect raden wij een  combinatie met een van de citrusoliën aan. Dit zorgt voor extra focus, en een betere concentratie.

Wilt u gemixte olie bestellen?

Wij kunnen etherische wierookolie, maar ook alle andere oliën in ons assortiment voor u op maat mengen. Alleen al met etherische wierookolie kunnen wij honderden combinaties voor u maken, helemaal naar uw wens. Vanaf 100 ml van uw blend naar keuze rekenen wij geen extra verwerkingskosten voor het mengen en het maken van het label op maat. Meer informatie over op maat gemixte oliën, de prijzen, en de mogelijkheden vindt u op onze webshop op Etherische-olie.com

Wilt u direct sinaasappelolie bestellen?


groot

Deze informatie wordt u aangeboden door:
Jaco  Hollebrandse

Oprichter van 4You Webventures. Enthousiaste, jonge ondernemer met een passie voor e-commerce en alles er omheen.

Hoge kwaliteit wierookolie, lage prijs!

Betaling via Ideal, Mistercash, overboeking en Paypal!

Hoge klanttevredenheid!

Live chat klantenservice!